Thursday, May 12, 2016
Chocolate Mousse - Mousse al Cioccolato
As I already said before I am not a great pastry maker: I am not really precise, I don't like to be over carefull with all the steps or measure the temperature and all this rigor of the pastry; because of these reasons I search easy dessert recipes and yesterday I have tried this really easy (and really YUMMY) mousse chocolate, I have served with candied pecan nuts. Here the recipe for 4 servings.
Come ho già detto in precedenza non sono una grande pasticciera: non mi piace misurare e stare attenta a tutti i passaggi meticolosamente o misurare la temperatura e tutta la precisione che fa parte della pasticceria; quindi cerco ricette per dolci molto facili e ieri ho provato questa mousse al cioccolato facilissima e molto buona, l'ho accompagnata con delle noci pecan candite. Ecco la ricetta per circa 4 porzioni.
Ingredients - Ingredienti
For the mousse - Per la mousse
- 6 egg whites
- 6 albumi
- 3 egg yolks
- 3 tuorli
- 7 oz of dark chocolate
- 200 g di cioccolato fondente
For the nuts - Per le noci
- 2 oz of white sugar
- 50 g di zucchero
- 1 oz of water
- 25 g d'acqua
- 3 oz of minced pecan nuts
- 75 g di noci pecan spezzettate
Steps - Procedimenti
Mousse
Whisk the egg whites, until they are "fluffy", you can add a pinch of salt of cream or tartar to help the whisking, Leave it aside.
Montare a neve gli albumi, se necessario aggiungere un pizzico di sale o cremor tartaro per aiutare a montare. Mettere da parte.
Melt the chocolate (microwave or with steam), when is completely melted leave it rest for 4-5 minutes.
Sciogliere il cioccolate (a bagno maria o al microonde), quando completamente sciolto lasciare a riposare per 4-5 minuti.
Add the yolks in the chocolate.
Aggiungere i tuorli nel cioccolato.
Add carefully the whisked yolks in the chocolate mixture.
Aggiungere delicatamente i tuorli montati nel mix di cioccolato e uova.
Pour the mixture in little glasses
Versare il composto in bicchierini
Pecan nuts - Noci pecan
Cook the sugar and the water in a saucepan at medium heat until golden
Scaldare lo zucchero e l'acqua a fuoco medio finché dorato
Add the nuts
Aggiungere le noci
Leave it cool down on a sheet of cooking paper
Lasciare raffreddare su un foglio da cucina
Serve together
Servire insieme
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment