Monday, May 2, 2016

Crock-Pot Chicken Enchiladas



As I have anticipated HERE following the recipe for the Chicken Enchiladas, also known as the Joseph's favorite dish. I have done some little mistakes because of my inexperience but I have already found some solutions. The Enchiladas are the Mexican version of the Italian Cannelloni, they can have different fillings, the most popular are ground beef and chicken. Here is the recipe using the Crock-Pot for the filling.

Come vi avevo anticipato QUI eccovi la ricetta delle Enchiladas al Pollo, ovvero uno dei piatti preferiti di Joseph. Ho fatto qualche errorino causa inesperienza ma ho già trovato un pò di rimedi. Le Enchilada sono la versione Messicana dei cannelloni, possono avere diversi ripieni, i più comuni sono manzo e pollo. Ecco la ricetta usando il Crock-Pot per il ripieno.


Ingredients - Ingredienti

2 cups of chicken broth
475 ml di brodo di pollo

14.5 oz of diced tomatoes (from the can)
400 gr di pomodori in pezzetti (dal barattolo)

1/3 cup of chili powder
40 grammi di peperoncino in polvere

1/2 cup of all-purpose flour
65 grammi di farina

a pinch of garlic powder
un pizzico di aglio in polvere

2 teaspoon of ground cumin
4 gr di cumino in polvere

1 teaspoon of oregano
2 gr di origano

a pinch of salt
un pizzico di sale

a pinch of cayenne pepper
un pizzico di pepe di cayenna

4 skinless and boneless chicken breasts
4 petti di pollo senza pelle e ossa

Mixed cheese
Formaggi vari

4 big tortilla
4 tortilla grandi

Steps - Procedimento

Mix together the broth, the tomatoes, the flour and all the spices
Mischiare il brodo, i pomodori, la farina e tutte le spezie









Place the chicken breasts in the Crock-Pot and pour on it the sauce. Cook on high for 5:30 h
Posare i petti di pollo sul fondo del Crock-Pot e versare sopra la salsa. Cucinare a livello high per 5:30 ore.



Remove the chicken from the Crock-Pot and shred it with two forks
Togliere il pollo dal Crock-Pot e sminuzzarlo con due forchette




Put it in a bowl with its sauce
Metterlo in una scodella con la propria salsa



Assemble the enchiladas and put them in a oven-pan, pour the rest of the sauce on top (generous)
Assemblare le enchiladas e porle in una casseruola da forno, versare il resto della salsa sopra (abbondante)







Cook in the oven for 45 minutes at 375° F. I have put the cheese before to put in the oven but is better to put it 10 minutes before the enchiladas are cooked.
Cuocere in forno per 45 minuti a 180° C. Io ho aggiunto il formaggio prima di ingornarle ma è meglio metterlo 10 minuti prima che la cottura in forno sia ultimana.



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