Saturday, August 27, 2016

Pasta Tricks



Buongiorno from Italy! Sorry for my absence but I'm really busy between family and friends I didn't see in months. This Italian air inspired me this post and today we talk about primi piatti, literally first course and in Italy are mainly pasta and rice. Here are my tricks I use to boost my first courses.

Buongiorno from Italy! Scusate l'assenza ma sono davvero oberata tra impegni e amici che non vedo da un anno. Quest'aria Italiana mi ha ispirato questo post ed oggi parliamo di pasta e riso, in particolare come rendere i primi piatti un pochino meno "classici". Ecco i miei trucchetti per dare un qualcosa in più ai vostri primi piatti.

Pasta al forno

Literally Oven Pasta. Boil the pasta, when ready add the sauce, pour the pasta in an oven casserole, add mozzarella and parmesan, cook in the oven at 375° F for 15 minutes.

Dopo aver cotto la pasta e condita, versare la pasta con relativo condimento in una pirofila, aggiungere un pò di mozzarella e parmigiano, cuocere in forno a 180° C per 15 minuti.

Frittata di Pasta



This dish is better with the day-before pasta but it's ok also with the pasta cooked at the moment.
Put the pasta with the sauce in a bowl, add an egg for every 4 oz. of pasta and generous parmesan. Put in an oven casserole and cook in the oven at 375° F for 15/20 minutes, or cook in a pan like a pancake.

Questo piatto viene meglio con la pasta avanzata ma va benissimo anche con la pasta appena fatta. Aggiungere in una ciotola la pasta condita, un uovo per ogni 100 grammi di pasta e abbondante parmigiano. Versare il composto in una pirofila e cuocere in forno per 15/20 minuti a 180° C, oppure cuocere in padella a fuoco medio.

Arancini



This dish as well is better with the day before risotto, but if you don't have it you can use rice cooked at the moment and let it cool down. In a sauce pan heat generous frying oil, in three bowls pour flour, a whisked egg and bread crumbs or panko. Make balls with the rice, if the balls are not compact add to the rice some parmesan or an egg yolk. Cover the rice balls first with the flour, then with the egg and then with the bread crumbs and repeat this procedure. Fry the breaded rice balls until golden.

Anche questo piatto è meglio con il risotto del giorno prima ma se non lo avete va bene anche il riso appena fatto e lasciato raffreddare. Fare scaldare in una padella abbondante olio per friggere, preparare in tre scodelle farina, uovo sbattuto e pan grattato o panko. Creare delle palline con il riso, se il riso non resta compatto aggiungere un pò di parmigiano o un tuorlo d'uovo. Passare le palline prima nella farina, poi nell'uovo e nel pan grattato, ripetere questo procedimento. Friggere le palline finché dorate.

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